Dilimli Ekmek





2 ekmek için
500 gram tam buğday unu
500 gram normal un
1 tatlı kaşığı pekmez ( ekmegin bayatlamasını geciktirmek için 
1 tatlı kaşığı tuz (tuzunu mümkün olduğu kadar az kullanıyorum )
1  paket yas maya (42 gram )
1 yemek kaşığı zeytinyağı
ılık su
Süslemek için  keten tohumu,susam,cörekotu,haşhaş
Unu yoğurma kabına alın  ortasını havuz gibi acıp , maya, zeytinyağı ve pekmezi ilave edin.Tuzunu ununa karıştırın, mayanın üzerine gelmesin. Ilık su  ilave ederek  ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Çok kati olmasın çok cıvıkta olmasın. Su miktarını vermiyorum çünkü o kadar denedim her unda ayni ölcü tutmuyor.Yoğrulan hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 2 eşit parcaya bölün. 2 tane ekmek olacak.Her bezeyi 5 dakika kadar iyice yoğurun içindeki hava kabarcıklarının çıkması için,katlama tekniğini kullanabilirsiniz.( yani hamuru elinizle hafif acıp katlayıp tekrar açıyorsunuz)5 dakikanın sonunda ekmeğinize son seklini verip  kalıba veya tepsinize yerleştirin. Bezenin tam ortasına bardak yerleştirip  eşit aralıklarla kesikler yapin.1tatli kaşığı un ve yarım cay bardağı su ile bulamac yapın. Mayalanan ekmeğinizin üzerine fırça yardımıyla  yaptığınız bulamacı sürün. Keten tohumu,susam cörekotu,haşhaşla süsleyin.En az  2 saat kalıpta  mayalanmaya bırakın,mayalanma süresi çok uzun olduğu için kalıbınızın büyüklüğüne göre hamur miktarını ayarlayın. ilk 10 dakika 180 derecede ısınmış fırında sonra 170 derecede 40-45 dakika kadar kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.



Paylaş:  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sosyete Sözler sayfamızı sizler için hazırladık.
Güzel Sözler, Anlamlı Sözler, Aşk Sözleri, Dini Sözler, Özlü Sözler ve Ünlü Sözleri şeklinde derlenmiştir.
Bazı sözler de hatalarımız var ise affola ve sizlerde bu hataları görürseniz lütfen bilgi vermekten çekinmeyiniz.

Güzel Sözler Mesajlar

Makaleler

En Güzel Mesajlar

Aşk Sözleri