Hangi Yemekte Hangi Yağlar Tercih Edilmelidir?



Market raflarında bulunan bir çok yağ türü mutfaklarımızda sıkça kullanılmaktadır. Peki hangi yağ ne için kullanılır?

  • Soğuk yemeklerde ve salatalarda sızma zeytinyağı,
  • Sıcak yemeklerde riviera zeytinyağı, ayçiçek, mısırözü, kanola, fındık yağları,
  • Makarna ve pilavlarda tereyağı,
  • Mayonez yapımında susam yağı kullanılabilir.
  • Öğün aralarında 2-3 adet ceviz veya 10-15 adet fındık / badem yemek, vücuttaki yağ dengesi açısından gereklidir.



Paylaş:  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sosyete Sözler sayfamızı sizler için hazırladık.
Güzel Sözler, Anlamlı Sözler, Aşk Sözleri, Dini Sözler, Özlü Sözler ve Ünlü Sözleri şeklinde derlenmiştir.
Bazı sözler de hatalarımız var ise affola ve sizlerde bu hataları görürseniz lütfen bilgi vermekten çekinmeyiniz.

Güzel Sözler Mesajlar

Makaleler

En Güzel Mesajlar

Aşk Sözleri